Blombud Visby

Om du vill skicka blommor, blommogram eller blombud till nÄgon i Visby har du kommit rÀtt! HÀr hos BÀstBlombud.se kan du lita pÄ att du hittar det bÀsta blombudet som passar just dina önskemÄl.

Vi Àr en oberoende jÀmförelsetjÀnst som samarbetar med de största blombuden i Sverige och listar de bÀsta alternativen för över 90 stÀder och orter i landet!

De blombud vi samarbetar med i Visby levererar till stadens alla stadsdelar sĂ„som exempelvis Bingeby, Furulund, Kopparsvik, LĂ€nna, Pilhagen, Terra Nova och VĂ€rnhem med flera!

Blombud som hÄller i en blombukett

BĂ€st blombud i STAD-X DATE-X

Blombud

Vad vi gillar

Vårt betyg

Skicka blombud

✅  Leverans i Sverige och utomlands
✅  Leverans samma dag
✅  Blommor för alla tillfällen
✅  Smidigt och enkelt

✅  Leverans i Sverige och 150 länder
✅  Levererar även på lördagar
✅  Blommor för alla händelser
✅  Lätt att beställa

SÅ HÄR SKICKAR DU BLOMMOR I STAD-X

1 Klicka dig vidare till ett av de blombud vi rekommenderar för STAD-X ovan.

2 VÀlj vilka blommor du vill skicka och genomför bestÀllningen.

3 Dina blommor kommer nu att skickas!

Varför skicka blommor?

Att skicka blommor Àr en uppskattad gest och gÄva som passar perfekt vid stora högtider sÄsom exempelvis födelsedagar, dop, namnsdagar, bröllop och mors- och farsdag. Ett blomsterbud visar att du bryr dig om nÄgon och Àr idag oerhört enkelt att bestÀlla online via nÄgon av de blombud vi rekommenderar för STAD-X ovan.

Hur skickar jag enklast blommor i STAD-X?

Det enkla svaret Ă€r online! I STAD-X finns det flera florister och blomsterbutiker som i princip alla Ă€r anslutna till nĂ„gon av de tvĂ„ stora kedjorna Euroflorist och Interflora. Detta Ă€r positivt dĂ„ faktiskt bĂ„de Euroflorist och Interflora har erbjudit möjligheten att bestĂ€lla blommor online sedan 1995!  Med andra ord kan du enkelt och bekvĂ€mt bestĂ€lla blombud hemifrĂ„n soffan med leverans direkt till din mottagares dörr! Om du gör din bestĂ€llning online innan klockan 13:00 pĂ„ vardagar eller klockan 11:00 pĂ„ lördagar, levererar bĂ„de Interflora och Euroflorist dina blommor samma dag!

Skicka blommor med Interflora STAD-X

Hur betalar jag för blombud i STAD-X nÀr jag bestÀller online?

BÄde Euroflorist och Interflora erbjuder flera betalningsalternativ nÀr du vill skicka blommor i STAD-X och bestÀller online. NÀr du lÀgger din order kan du antingen anvÀnda ditt vanliga betalkort sÄsom Visa, Mastercard eller American Express, eller vÀlja att betala via Swish, Klarna eller Paypal.

Hur lÄng Àr leveranstiden för att skicka blommor i STAD-X?

Detta beror pÄ vilket blombud du vÀljer för att skicka blommor i STAD-X. Leveranstiden Àr alltid som lÀngst en dag (givet att du inte medvetet bokar leverans för en specifik dag lÀngre fram).

BestÀller du online via Euroflorist före klockan 13 pÄ vardagar eller klockan 11 pÄ lördagar, levereras blommorna samma dag i STAD-X. Om du istÀllet vÀljer Interflora Àr det klockan 12 pÄ vardagar och klockan 11 pÄ lördagar som gÀller för leverans samma dag.

Skicka blommor med Euroflorist STAD-X

Hur mycket kostar det att skicka blommor med blombud i STAD-X?

Detta varierar beroende pĂ„ vilken typ av blommor samt storleken pĂ„ den bukett du vill skicka. De minsta blombuketterna brukar börja kring 229kr exklusive frakt och de dyraste kan kosta upp till 5 000kr. Vid den sistnĂ€mnda prisnivĂ„n rör det sig frĂ€mst om stora blomsterarrangemang för begravningar eller bröllop, dĂ€r man ofta Ă€r flera personer som Ă€r med och delar pĂ„ notan.

Det genomsnittliga blombudet förmedlat via vĂ„r jĂ€mförelsetjĂ€nst hĂ€r pĂ„ BĂ€stBlombud.se kostar ca 750kr-1 000kr.

Hur mycket kostar frakten för blombud i STAD-X?

Fraktpriset varierar beroende pÄ hur stor blombukett du vill skicka samt hur snabbt du vill att blommorna ska komma fram. BÄde Euroflorist och Interfloras fraktpriser börjar pÄ 99kr för STAD-X.

Vill du skicka blommor vÀldigt snabbt erbjuder exempelvis Interflora en tjÀnst de kallar för Expressblommogram som kostar 269kr. DÄ levereras blommorna inom tvÄ timmar till din mottagare, om du bestÀllt via nÀtet och gjort din bestÀllning mellan klockan 10-16 pÄ vardagar eller klockan 10-12 pÄ lördagar.

Mellan vilka tider brukar blommorna levereras i STAD-X?

Om du bestÀller via Euroflorist levereras blommorna vanligtvis mellan klockan 08:00-22:00 pÄ bÄde vardagar och helger.

Interflora levererar Ä andra sidan mellan klockan 09:00-20:00 pÄ vardagar samt mellan klockan 11:00-17:00 pÄ lördagar.

För att sÀkerstÀlla att din mottagare Àr hemma nÀr blommorna levereras, ringer eller SMS:ar blombudet vanligtvis mottagaren i god tid i förvÀg.

Florister och blombutiker i STAD-X

NÀr du bestÀller blomsterbud online skickas dina blommor vanligtvis frÄn den blombutik som Àr fysiskt nÀrmast din mottagare. Detta sÀkerstÀller att blommorna alltid Àr fina och frÀscha nÀr de kommer fram, samt att de inte transporteras onödigt lÄngt vilket Àr bra för miljön!

Det fina med att bestÀlla blommor online Àr att valet av fysisk butik som levererar blommorna, sker helt automatiskt av antingen Interflora eller Euroflorist, och inte Àr nÄgot du sjÀlv behöver krÄngla med. MÄnga tycker dock att det Àr kul och intressant att veta vilka blombutiker som finns i STAD-X och med vÄr kartfunktion nedan har det aldrig varit enklare att hitta!

Blombutiker anslutna till Interflora STAD-X

Nedan finner du en lista med alla de blombutiker i STAD-X som Àr anslutna till Interflora. Du kan Àven finna samma blombutiker pÄ kartan ovan! NÀr du vÀljer att skicka blommor till nÄgon i STAD-X med Interflora, Àr det en florist frÄn nÄgon av dessa butiker som kommer att sÀtta ihop och leverera buketten.

Interflora VĂ€xthuset Linds

Sotaregatan 1
621 53 Visby

BestÀll via Interflora Interflora logga

Blombutiker anslutna till Euroflorist STAD-X

I STAD-X Àr följande blombutiker anslutna till Euroflorist. Samma blombutiker som du kan hitta i denna lista kan du Àven finna pÄ kartan ovan! Om du skickar blombud i STAD-X via Euroflorist kommer buketten att sÀttas ihop och levereras av nÄgon av dessa florister.

ElsaÂŽs Blommor Visby

ÖstervĂ€gen 10
621 43 Visby

BestÀll via Euroflorist Euroflorist logga

Vilken typ av blommor ska jag skicka?

Detta Ă€r en mycket bra frĂ„ga och beror pĂ„ till vem du vill skicka blommor samt för vilket tillfĂ€lle. Är det till din Ă€lskade partner kanske tre röda rosor passar bra, dĂ„ man brukar sĂ€ga att varje ros symboliserar ett av orden i ”Jag Ă€lskar dig”. Röda rosor Ă€r ju som bekant kĂ€rlekens blomma och om det Ă€r alla hjĂ€rtans dag brukar 10 eller till och med 20 rosor passa bra!

Om vi snackar blombud för en födelsedag Àr en bukett med lila och gula tulpaner aldrig fel. LikasÄ brukar de flesta fÀrgglada blomsterarrangemang och buketter passa bra vid festligheter.

Bukett med röda rosor
Bukett med röda rosor. Alltid populÀrt pÄ alla hjÀrtans dag!

För en annan högtid sÄsom exempelvis dop brukar det vara populÀrt och uppskattat att skicka blommor om du tyvÀrr sjÀlv inte kan medverka. Exempel pÄ passande blommor Àr fÀrgglada liljor eller pioner om det Àr sommar och exempelvis Nejlikor för andra delar av Äret. De blombud vi rekommenderar har alltid strÄlande kundservice och Àr mycket hjÀlpsamma om du skulle kÀnna att vill ha mer hjÀlp.

Mors dag infaller som bekant alltid den sista söndagen i maj, en Ärstid dÄ de vackra blÄsipporna precis har börjat blomma i Sverige. De Àr dÀrför mycket populÀra att inkludera i blomsterarrangemang till mors dag och har uppskattats av mammor över hela Sverige i flera decennier pÄ just denna speciella dag. MÄnga brukar ocksÄ uppfatta blÄsipporna som ett av de första vÄrtecknen tillsammans med de vackra vita snödropparna som blommar lite tidigare.

NÀr det blir höst, nÀrmare bestÀmt den andra söndagen i november varje Är, firar vi fars dag i Sverige. Under denna Ärstid Àr utbudet lite annorlunda gentemot vÄren och en populÀr blombukett att skicka för att fira sin pappa brukar innehÄlla blommor sÄsom exempelvis RosenskÀra, Aster, Krysantemum och Cyklamen.

Kan jag skicka choklad och godis med mina blommor?

Ja, det gÄr alldeles utmÀrkt med bÄde Euroflorist och Interflora! BÄda erbjuder ett stort utbud av olika produkter du kan lÀgga till din blomförsÀndelse. Dessa innefattar bland annat godis i form av gelehjÀrtan och chokladhjÀrtan men ocksÄ chokladstrutar, lakritskulor och Champagne-tryffel.

Ska du skicka blommor till ett dop eller gratta nÄgon som fÄtt barn gÄr det förslagsvis att lÀgga till en passande söt liten nallebjörn och ett exklusivare kort om man skulle kÀnna för det.

Vidare erbjuds ocksÄ möjligheten att lÀgga till heliumballonger, en vacker glasvas, en skraplott eller kanske en flaska mousserande cider, vilka alla kan vara festliga inslag nÀr du ska skicka blommor till nÄgon du hÄller kÀr!

Hur tar man bÀst hand om snittblommorna i blombuketten?

Kvinna tar hand om blommor i köket
Med rÀtt skötsel hÄller sig blommorna frÀscha lÀngre.

Snittblommor Àr vad man brukar kalla blommor som plockats för prydnad. NÀr en florist sÀtter ihop en blombukett eller en blomsterkrans Àr det just snittblommor som anvÀnds.

NÀr man fÄr eller skickar blommor till nÄgon, vill man att de ska hÄlla sig fina och frÀscha sÄ lÀnge som möjligt. För att uppnÄ detta rekommenderar vi följande 10 skötselrÄd:

 1. SÀtt blommorna i vatten sÄ snabbt det gÄr.
 2. Se till att vasen du ska placera blommorna i Àr ren. Eventuell smuts kan ge upphov till bakterier som förkortar blommornas levnadstid.
 3. SkÀr nya snittytor i blommornas stjÀlkar. AnvÀnd alltid en vass kniv och skÀr snittet nÄgot diagonalt. Detta gör detta lÀttare för blommorna att ta till sig syret och nÀringen i vattnet. Notera att du inte bör anvÀnda en sax dÄ detta kan fÄ motsatt effekt och resultera i igenkorkade kapillÀrer och en blombukett som snabbt torkar ut.
 4. Var ocksÄ noga med att skÀra blomstjÀlkarna i lagom lÀngd nÀr du skÀr snittytorna. Det Àr viktigt att blommornas lÀngd matchar din vas. Blommor som Àr lagom lÄnga kontra den vas de placeras i Àr estetiskt mer tilltalande. Det sÀkerstÀller ocksÄ att stjÀlkarna inte riskerar att knÀckas av sin egen tyngd, vilket kan hÀnda om man har för lÄnga blommor i en lÄg vas.
 5. Se till att inga blad hamnar i vattnet dÄ detta medför att bakterier lÀttare bildas, vilket har en negativ pÄverkan pÄ hÄllbarheten. SkÀr istÀllet av dem och slÀng.
 6. Om det följde med vÀxtnÀring till din bukett bör du tillsÀtta det till vattnet. Byt dÀrefter vatten med ca 48 timmars mellanrum.
 7. Se till att ha rÀtt temperatur och lagom med vatten i vasen. Nedan följer nÄgra enkla tumregler. Skulle din bukett ha en blandning av blommor med olika stjÀlktjocklekar vÀljer du det alternativ du har flest av!
  • HĂ„rda stjĂ€lkar: Fyll vasen till en fjĂ€rdedel med varmt vatten.
  • MellanhĂ„rda stjĂ€lkar: Fyll vasen till hĂ€lften med ljummet vatten.
  • Mjuka stjĂ€lkar: Fyll vasen till en tredjedel med lite kyligare vatten.
 8. Alla snittblommor mÄr bra av att stÄ svalt under natten. Sover du med ett öppet fönster trivs de exempelvis perfekt dÀr. Alternativt kan du stÀlla dem pÄ balkongen eller altanen sÄ lÀnge det inte Àr vinter.
 9. Under dagen bör du undvika att stÀlla blommorna i direkt solljus eller nÀra varma element. Du vill inte att de ska torka ut.
 10. Slutligen Àr det ocksÄ viktigt att tÀnka pÄ att blommorna inte stÄr för nÀra fruktskÄlen. Frukter sÄsom exempelvis Àpple, banan och ocksÄ i viss mÄn ocksÄ kiwi, utsöndrar nÄgot som kallas Etylengas. Denna gas Àr giftig för de flesta snittblommor och gör att de vissnar snabbare. Extra kÀnsliga Àr orkidéer och nejlikor.

Skribent

Elin Johansson
Stort intresse för blommor, inredning och entreprenörskap. Skolad sedan barnsben pĂ„ lantstĂ€llet av mormor som var trĂ€dgĂ„rdsmĂ€stare till yrket, men tycker mig Ă€ndĂ„ inte ha fĂ„tt gröna fingrar Ă€nnu! Älskar att skriva och prova nya saker. Är en sucker för riktigt bra kaffe! Född och uppvuxen i Uppsala men bor numera i Stockholm. Skriver och ansvarar för alla texter och bilder hĂ€r pĂ„ BĂ€stBlombud.se.