Blombud √Ėrnsk√∂ldsvik

Om du vill skicka blommor, blommogram eller blombud till n√•gon i √Ėrnsk√∂ldsvik har du kommit r√§tt! H√§r hos B√§stBlombud.se kan du lita p√• att du hittar det b√§sta blombudet som passar just dina √∂nskem√•l.

Vi är en oberoende jämförelsetjänst som samarbetar med de största blombuden i Sverige och listar de bästa alternativen för över 90 städer och orter i landet!

Blombud som håller i en blombukett

Bäst blombud i STAD-X DATE-X

Blombud

Vad vi gillar

Vårt betyg

Skicka blombud

✅  Leverans i Sverige och utomlands
✅  Leverans samma dag
✅  Blommor för alla tillfällen
✅  Smidigt och enkelt

✅  Leverans i Sverige och 150 länder
✅  Levererar även på lördagar
✅  Blommor för alla händelser
✅  Lätt att beställa

S√Ö H√ĄR SKICKAR DU BLOMMOR I STAD-X

1 Klicka dig vidare till ett av de blombud vi rekommenderar för STAD-X ovan.

2 Välj vilka blommor du vill skicka och genomför beställningen.

3 Dina blommor kommer nu att skickas!

Varför skicka blommor?

Att skicka blommor är en uppskattad gest och gåva som passar perfekt vid stora högtider såsom exempelvis födelsedagar, dop, namnsdagar, bröllop och mors- och farsdag. Ett blomsterbud visar att du bryr dig om någon och är idag oerhört enkelt att beställa online via någon av de blombud vi rekommenderar för STAD-X ovan.

Hur skickar jag enklast blommor i STAD-X?

Det enkla svaret √§r online! I STAD-X finns det flera florister och blomsterbutiker som i princip alla √§r anslutna till n√•gon av de tv√• stora kedjorna Euroflorist och Interflora. Detta √§r positivt d√• faktiskt b√•de Euroflorist och Interflora har erbjudit m√∂jligheten att best√§lla blommor online sedan 1995!  Med andra ord kan du enkelt och bekv√§mt best√§lla blombud hemifr√•n soffan med leverans direkt till din mottagares d√∂rr! Om du g√∂r din best√§llning online innan klockan 13:00 p√• vardagar eller klockan 11:00 p√• l√∂rdagar, levererar b√•de Interflora och Euroflorist dina blommor samma dag!

Skicka blommor med Interflora STAD-X

Hur betalar jag för blombud i STAD-X när jag beställer online?

Både Euroflorist och Interflora erbjuder flera betalningsalternativ när du vill skicka blommor i STAD-X och beställer online. När du lägger din order kan du antingen använda ditt vanliga betalkort såsom Visa, Mastercard eller American Express, eller välja att betala via Swish, Klarna eller Paypal.

Hur lång är leveranstiden för att skicka blommor i STAD-X?

Detta beror på vilket blombud du väljer för att skicka blommor i STAD-X. Leveranstiden är alltid som längst en dag (givet att du inte medvetet bokar leverans för en specifik dag längre fram).

Beställer du online via Euroflorist före klockan 13 på vardagar eller klockan 11 på lördagar, levereras blommorna samma dag i STAD-X. Om du istället väljer Interflora är det klockan 12 på vardagar och klockan 11 på lördagar som gäller för leverans samma dag.

Skicka blommor med Euroflorist STAD-X

Hur mycket kostar det att skicka blommor med blombud i STAD-X?

Detta varierar beroende p√• vilken typ av blommor samt storleken p√• den bukett du vill skicka. De minsta blombuketterna brukar b√∂rja kring 229kr exklusive frakt och de dyraste kan kosta upp till 5 000kr. Vid den sistn√§mnda prisniv√•n r√∂r det sig fr√§mst om stora blomsterarrangemang f√∂r begravningar eller br√∂llop, d√§r man ofta √§r flera personer som √§r med och delar p√• notan.

Det genomsnittliga blombudet f√∂rmedlat via v√•r j√§mf√∂relsetj√§nst h√§r p√• B√§stBlombud.se kostar ca 750kr-1 000kr.

Hur mycket kostar frakten för blombud i STAD-X?

Fraktpriset varierar beroende på hur stor blombukett du vill skicka samt hur snabbt du vill att blommorna ska komma fram. Både Euroflorist och Interfloras fraktpriser börjar på 99kr för STAD-X.

Vill du skicka blommor väldigt snabbt erbjuder exempelvis Interflora en tjänst de kallar för Expressblommogram som kostar 269kr. Då levereras blommorna inom två timmar till din mottagare, om du beställt via nätet och gjort din beställning mellan klockan 10-16 på vardagar eller klockan 10-12 på lördagar.

Mellan vilka tider brukar blommorna levereras i STAD-X?

Om du beställer via Euroflorist levereras blommorna vanligtvis mellan klockan 08:00-22:00 på både vardagar och helger.

Interflora levererar å andra sidan mellan klockan 09:00-20:00 på vardagar samt mellan klockan 11:00-17:00 på lördagar.

För att säkerställa att din mottagare är hemma när blommorna levereras, ringer eller SMS:ar blombudet vanligtvis mottagaren i god tid i förväg.

Vilken typ av blommor ska jag skicka?

Detta √§r en mycket bra fr√•ga och beror p√• till vem du vill skicka blommor samt f√∂r vilket tillf√§lle. √Ąr det till din √§lskade partner kanske tre r√∂da rosor passar bra, d√• man brukar s√§ga att varje ros symboliserar ett av orden i ‚ÄĚJag √§lskar dig‚ÄĚ. R√∂da rosor √§r ju som bekant k√§rlekens blomma och om det √§r alla hj√§rtans dag brukar 10 eller till och med 20 rosor passa bra!

Om vi snackar blombud för en födelsedag är en bukett med lila och gula tulpaner aldrig fel. Likaså brukar de flesta färgglada blomsterarrangemang och buketter passa bra vid festligheter.

Bukett med röda rosor
Bukett med röda rosor. Alltid populärt på alla hjärtans dag!

För en annan högtid såsom exempelvis dop brukar det vara populärt och uppskattat att skicka blommor om du tyvärr själv inte kan medverka. Exempel på passande blommor är färgglada liljor eller pioner om det är sommar och exempelvis Nejlikor för andra delar av året. De blombud vi rekommenderar har alltid strålande kundservice och är mycket hjälpsamma om du skulle känna att vill ha mer hjälp.

Mors dag infaller som bekant alltid den sista söndagen i maj, en årstid då de vackra blåsipporna precis har börjat blomma i Sverige. De är därför mycket populära att inkludera i blomsterarrangemang till mors dag och har uppskattats av mammor över hela Sverige i flera decennier på just denna speciella dag. Många brukar också uppfatta blåsipporna som ett av de första vårtecknen tillsammans med de vackra vita snödropparna som blommar lite tidigare.

När det blir höst, närmare bestämt den andra söndagen i november varje år, firar vi fars dag i Sverige. Under denna årstid är utbudet lite annorlunda gentemot våren och en populär blombukett att skicka för att fira sin pappa brukar innehålla blommor såsom exempelvis Rosenskära, Aster, Krysantemum och Cyklamen.

Kan jag skicka choklad och godis med mina blommor?

Ja, det går alldeles utmärkt med både Euroflorist och Interflora! Båda erbjuder ett stort utbud av olika produkter du kan lägga till din blomförsändelse. Dessa innefattar bland annat godis i form av gelehjärtan och chokladhjärtan men också chokladstrutar, lakritskulor och Champagne-tryffel.

Ska du skicka blommor till ett dop eller gratta någon som fått barn går det förslagsvis att lägga till en passande söt liten nallebjörn och ett exklusivare kort om man skulle känna för det.

Vidare erbjuds också möjligheten att lägga till heliumballonger, en vacker glasvas, en skraplott eller kanske en flaska mousserande cider, vilka alla kan vara festliga inslag när du ska skicka blommor till någon du håller kär!

Hur tar man bäst hand om snittblommorna i blombuketten?

Kvinna tar hand om blommor i köket
Med rätt skötsel håller sig blommorna fräscha längre.

Snittblommor är vad man brukar kalla blommor som plockats för prydnad. När en florist sätter ihop en blombukett eller en blomsterkrans är det just snittblommor som används.

När man får eller skickar blommor till någon, vill man att de ska hålla sig fina och fräscha så länge som möjligt. För att uppnå detta rekommenderar vi följande 10 skötselråd:

 1. Sätt blommorna i vatten så snabbt det går.
 2. Se till att vasen du ska placera blommorna i är ren. Eventuell smuts kan ge upphov till bakterier som förkortar blommornas levnadstid.
 3. Skär nya snittytor i blommornas stjälkar. Använd alltid en vass kniv och skär snittet något diagonalt. Detta gör detta lättare för blommorna att ta till sig syret och näringen i vattnet. Notera att du inte bör använda en sax då detta kan få motsatt effekt och resultera i igenkorkade kapillärer och en blombukett som snabbt torkar ut.
 4. Var också noga med att skära blomstjälkarna i lagom längd när du skär snittytorna. Det är viktigt att blommornas längd matchar din vas. Blommor som är lagom långa kontra den vas de placeras i är estetiskt mer tilltalande. Det säkerställer också att stjälkarna inte riskerar att knäckas av sin egen tyngd, vilket kan hända om man har för långa blommor i en låg vas.
 5. Se till att inga blad hamnar i vattnet då detta medför att bakterier lättare bildas, vilket har en negativ påverkan på hållbarheten. Skär istället av dem och släng.
 6. Om det följde med växtnäring till din bukett bör du tillsätta det till vattnet. Byt därefter vatten med ca 48 timmars mellanrum.
 7. Se till att ha rätt temperatur och lagom med vatten i vasen. Nedan följer några enkla tumregler. Skulle din bukett ha en blandning av blommor med olika stjälktjocklekar väljer du det alternativ du har flest av!
  • H√•rda stj√§lkar: Fyll vasen till en fj√§rdedel med varmt vatten.
  • Mellanh√•rda stj√§lkar: Fyll vasen till h√§lften med ljummet vatten.
  • Mjuka stj√§lkar: Fyll vasen till en tredjedel med lite kyligare vatten.
 8. Alla snittblommor mår bra av att stå svalt under natten. Sover du med ett öppet fönster trivs de exempelvis perfekt där. Alternativt kan du ställa dem på balkongen eller altanen så länge det inte är vinter.
 9. Under dagen bör du undvika att ställa blommorna i direkt solljus eller nära varma element. Du vill inte att de ska torka ut.
 10. Slutligen är det också viktigt att tänka på att blommorna inte står för nära fruktskålen. Frukter såsom exempelvis äpple, banan och också i viss mån också kiwi, utsöndrar något som kallas Etylengas. Denna gas är giftig för de flesta snittblommor och gör att de vissnar snabbare. Extra känsliga är orkidéer och nejlikor.

Skribent

Elin Johansson
Stort intresse f√∂r blommor, inredning och entrepren√∂rskap. Skolad sedan barnsben p√• lantst√§llet av mormor som var tr√§dg√•rdsm√§stare till yrket, men tycker mig √§nd√• inte ha f√•tt gr√∂na fingrar √§nnu! √Ąlskar att skriva och prova nya saker. √Ąr en sucker f√∂r riktigt bra kaffe! F√∂dd och uppvuxen i Uppsala men bor numera i Stockholm. Skriver och ansvarar f√∂r alla texter och bilder h√§r p√• B√§stBlombud.se.