Begravningsblommor hjärta

Begravningsblommor hjärta eller begravningshjärta som det också kallas är ett klassiskt och vackert sätt att säga farväl en sista gång. En vacker begravningsdekoration i form av ett hjärta kan uttrycka både känslor av sorg, tröst och uppskattning och passar bra för att visa sin kärlek och uppskattning till den avlidne.

Begravningshjärtan kommer i flera olika storlekar men brukar vanligtvis vara mellan 40-50 cm i diameter. Vissa hjärtan är så kallade fyllda hjärtan, där hela hjärtformen fyllts av blommor. Det andra alternativet är en hjärtformad krans, med hål i mitten.

Vilka blommor som anv√§nds till hj√§rtat varierar beroende p√• s√§song, men r√∂da eller vita rosor √§t ett vanligt inslag √•ret om.  

Begravningsblommor hjärta

Hur skickar jag enklast begravningsblommor hjärta?

Det enklaste sättet att skicka en begravningsdekoration i form av ett hjärta är att beställa online. Vill du ha en så smidig, professionell och vacker lösning som möjligt rekommenderar vi antingen Euroflorist eller Interflora, vilka är de två största och bästa blombuden i Sverige för begravningsblommor samt blommor rent generellt. Båda bolagen har minst sagt lång rutin och började erbjuda onlinebeställningar av blommor redan år 1995.

Euroflorist och Interflora erbjuder båda ett stort sortiment av vackert sammansatta blomsterhjärtan i olika storlekar, färger och arrangemang som är specifikt framtagna för när du vill skicka ett stilfullt hjärta till en begravning eller minnesceremoni.

Nedan finner du flera vackra begravningshjärtan vi har valt ut:

Begravningsdekoration i form av ett hjärta, för Cancerfonden.
Begravningskrans hjärta med röda rosor.
Begravningsblommor hjärta
Vacker begravningsdekoration hjärta med röda rosor.
Rosa hjärta till begravning.
Vackert blomsterhjärta med rosa blommor.
Begravningsblommor hjärta. Ett begravningshjärta av röda rosor.
Vackert begravningshjärta av vita rosor.

Begravningshjärta med band

När du skickar ett begravningshjärta till en begravning eller minnesceremoni levereras det vanligtvis med din personliga hälsning på ett medföljande kort. Dock är det många som föredrar att skicka ett begravningshjärta med band. Skillnaden då är att din hälsning skrivs på ett vackert sidenband som fästs på hjärtat. Både hos Interflora och Euroflorist erbjuds detta som en tilläggstjänst.

Hos interflora väljer deras skickliga florister ett band i passande färg till det blomsterarrangemang du har valt, medan hos Euroflorist kan du själv välja vilken färg du föredrar. Alternativen som erbjuds är blått, grönt, gult, lila, orange eller vitt band.

Vad symboliserar ett hjärta

Hjärtat är den ultimata symbolen för kärlek, men kan också vara ett tecken för lojalitet och vänskap. Att skicka ett blomsterhjärta till en begravning eller minnestund är en fin gest som visar kärlek och respekt till den avlidne. Det kan också hjälpa den sörjande att känna sig uppskattad och stöttad under den svåra tid som en bortgång medför.

Vilka färger bör blommorna i ett blomsterhjärta ha?

Det finns inget rätt eller fel när du ska välja vilka färger du vill att blommorna i ditt begravningshjärta ska ha. Det viktiga är vad som känns rätt för dig och vad du känner passar den avlidne. Kanske hade han eller hon någon favoritfärg eller några favoritblommor som kan göra hjärtat mer personligt till begravningen.

Om du känner dig osäker är röda rosor alltid ett säker kort som kommunicerar kärlek till den avlidne. Vita rosor är också ett sobert och stilfullt val.

Skicka ett begravningshjärta med Interflora

Vad brukar ett begravningshjärta kosta?

Ett begravningshjärta av blommor är vanligtvis ett större arrangemang med en diameter på upp till 40-50 cm och kräver både skicklighet, tid och omsorg från floristen för att få till ett vackert och stilfullt resultat.

Detta tidskrävande och vackra hantverk medför att priserna för ett blomsterhjärta vanligtvis börjar på runt 1 499 kr (exklusive frakt) hos både Euroflorist och interflora för de billigaste alternativen. Beroende på storlek, val av blommor, säsong och om hjärtat är helt fyllt av blommar eller istället är utformat som en hjärtformad krans, kan priserna gå upp till ca 3 500 kr. Vill man skicka ett begravningshjärta med band tillkommer en kostnad på 279 kr för bandet hos Euroflorist och 295 kr hos Interflora.

Vanligtvis är det de närmast anhöriga, nära släktingar eller vänner som väljer att skicka ett blomsterhjärta och det är inte ovanligt att man är flera som delar på kostnaden för den hjärtformade begravningsdekorationen.

Hur lång är leveranstiden för att skicka begravningsblommor i form av ett hjärta?

Ett begravningshjärta av blommor är ett relativt komplext blomsterarrangemang som ofta innefattar flera olika sorters blommor. Då det både tar tid för floristen och det är av största vikt att rätt blommor finns på lager, samt att det i vissa fall även ska tryckas ett sidenband med en personlig hälsning på, gäller det att inte göra sin beställning för sent.

Om du beställer online via Euroflorist måste beställningen läggas minst tre helgfria dagar före begravningen för att de ska kunna säkerställa leverans i tid.

Interflora å andra sidan är snabbare och behöver bara två dagar på sig om du väljer att beställa via nätet.

I båda fallen levereras blommorna till kyrkan eller kapellet senast en timme innan utsatt starttid.

För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att vara ute i god tid. Begravningar är aldrig roliga tillställningar och det sista du vill göra under sorgearbetet är att ytterligare belasta dig själv med en oro för om de vackra blommorna du valt ut kommer att hinna fram i tid.

Skicka ett blomsterhjärta med Euroflorist

Hur mycket kostar frakten för begravningsblommor hjärta?

Fraktpriset för ett blomsterhjärta vid beställning online, är 99 kr om du beställer via Euroflorist och 149 kr hos Interflora.

Beställer du mer blommor i samma beställning, exempelvis begravningsbuketter och/eller begravningskransar, kan fraktpriset gå upp.

Vilka betalningsalternativ finns när jag vill skicka ett begravningshjärta?

När du beställer online via Interflora och Euroflorist finns i princip alla betalningsalternativ du kan tänka dig. Alltifrån traditionella betalkort såsom Mastercard och Visa, men också American Express funkar. Vidare erbjuds också betalningar med Klarna, Swish och Paypal. Med andra ord är det väldigt smidigt och enkelt att betala för ditt blomsterhjärta när du beställer online.

Skribent

Elin Johansson
Stort intresse f√∂r blommor, inredning och entrepren√∂rskap. Skolad sedan barnsben p√• lantst√§llet av mormor som var tr√§dg√•rdsm√§stare till yrket, men tycker mig √§nd√• inte ha f√•tt gr√∂na fingrar √§nnu! √Ąlskar att skriva och prova nya saker. √Ąr en sucker f√∂r riktigt bra kaffe! F√∂dd och uppvuxen i Uppsala men bor numera i Stockholm. Skriver och ansvarar f√∂r alla texter och bilder h√§r p√• B√§stBlombud.se.